2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Marine Le Pen: Az Unió elpusztítja Európát

Az Európai Unió elpusztítja a kontinenst - hangsúlyozta a francia Nemzeti Tömörülés elnöke Milánóban, ahova az olasz miniszterelnök-helyettes meghívására érkezett. Marine Le Pen szerint nem véletlen, hogy a britek is el akarják hagyni a Közösséget. A politikus mellett 11 jobboldali vezető találkozik ma Milánóban. Meghívást kapott az Osztrák Szabadságpárt vezetője is. A személye körül kirobbant botrány miatt azonban nem lesz jelen a találkozón. Az osztrák alkancellár felajánlotta lemondását, amit a kancellár elfogadott.

  • Marine Le Pen: Az Unió elpusztítja Európát

Öt nap múlva kezdetét veszik az európai parlamenti választások. A voksolást május 23-tól május 26-ig tartják. Az európai politikusok egy dologban egyet értenek: ez lesz az egyik legfontosabb szavazás a kontinens történetében.

Politikai elemzők szerint Európa-szerte egyre nagyobb a támogatottságuk a jobboldali erőknek.

A Nigel Farage vezette Brexit Párt az előrejelzések alapján 34 százalékon, az olasz Liga pedig 33 százalékon, az Alternatíva Németországért pedig 12 százalékon áll.

A European Policy Center programigazgatója szerint az Unió egyértelműen 2 részre szakadt. Míg a szocialisták csúcsjelöltje nyíltan bevándorláspárti és kerítésellenes, addig a jobboldali pártok próbálják megvédeni a kontinenst és a nemzeti érdekeket.

Az olasz miniszterelnök-helyettes szombatra a milánói dóm térre hívta össze Európa valamennyi radikális jobboldali pártjának vezetőjét.

Matteo Salvini először a francia Nemzeti Tömörülés elnökével egyeztetett. Marine Le Pen arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió megöli Európát.

„Az Európai Unió egy olyan börtönrendszer, amely nem demokratikus, a költségvetése rettenetes és ráadásul a polgárait sem tudja megvédeni. A gazdasági eredmények rosszak, az országok pedig elvesztették a függetlenségüket” - hangsúlyozta Marine Le Pen Milánóban.

A francia bevándorlásellenes politikusnő mellett 11 jobboldali vezető találkozik az észak olasz városban. Felszólal többek között a holland Szabadságpárt, az Alternatíva Németországért, a Flamand Érdek és a szlovákiai Család vagyunk párt vezetője is.

Az eseményre meghívást kapott az Osztrák Szabadságpárt elnöke is. Heinz-Cristian Strache azonban jelezte, nem tud részt venni a találkozón a személye körül kirobbant botrány miatt. Pénteken hoztak nyilvánosságra egy olyan videofelvétel, amelyen a politikus a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba.

Szakértők szerint a találkozó minden bizonnyal csapda volt. Strache közölte: a lejárató akciót szándékosan az európai parlamenti választásokra időzítettek, azzal a szándékkal, hogy tönkre tegyék az osztrák kormánykoalíciót.

A politikus szombaton felajánlotta lemondását, amit a kancellár elfogadott. Strache egyben a Szabadságpárt éléről is távozik.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!