2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mágnás Miska

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Tudott a prágai lövöldözésről a cseh miniszterelnök-helyettes, mégis elment szórakozni aznap este

Az ellenzék lemondásra szólította fel Marian Jurecka cseh miniszterelnök-helyettest, aki a prágai lövöldözés éjszakáján a sokkoló hír ellenére egy partin mulatott.

  • Tudott a prágai lövöldözésről a cseh miniszterelnök-helyettes, mégis elment szórakozni aznap este

Nemcsak Csehországot, de egész Európát megrázta a hír decemberben, pár nappal karácsony előtt, amikor a prágai Károly Egyetemen egy őrült diák tömegmészárlást rendezett, amely során 14 ember vesztette életét. 

A televíziók és az online hírportálok az első információ után folyamatosan beszámoltak a vérengzésről, miközben a cseh miniszterelnök-helyettes és munkaügyi miniszter, Marian Juerecka egy karácsonyi partin mulatott. A miniszter saját bevallása szerint is tudomást szerzett a szomorú esetről, a bulizást azonban nem hagyta abba - szúrta ki az esetet a Politicón a Magyar Nemzet.

Lemondásra szólítják fel Marian Jureckát

„Este hét órakor egész Európa tudta, mi történ. Hogyan lehetséges az, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács egyik tagja nem tudott? Nem tudom, milyen más érvet kellene felhozni a lemondás mellett. A miniszterelnök azt mondja, sajnálja. Sajnálom az áldozatokat és családjaikat. Nem sajnálom Jurecka urat" - fogalmazott Karel Havlícek, az ellenzéki ANO párt politikusa.

Jurecka korábban maga árulta el, hogy este kilenc körül véget ért a buli, amikor eljutott hozzájuk a lövöldözés híre. Hozzátette azonban, hogy egy kisebb szünet után folytatták a mulatozást és abba sem hagyták késő éjszakáig.

A miniszterelnök-helyettes arról is beszélt már a napokban, hogy hajlandó megfontolni a lemondását „rossz ítélőképessége és kommunikációja miatt”. Petr Fiala miniszterelnök azonban védelmébe vette Jureckát: „ha úgy éreztem volna, hogy nem kellene miniszterelnök-helyettesnek lennie, már megtettem volna a szükséges lépéseket”.

Egy cseh lap interjút készített a mulatozó politikussal, amelyben Jurecka elárulta, az ügyről beszélni fognak a nemzeti bizottsági következő rendkívüli ülésén.

„Az ügyet ott fogjuk megvitatni, és ismét elmondom azt a magyarázatot, melyet vasárnap is elmondtam a nyilvánosságnak" – magyarázta a politikus.

Az interjúban megismételte, amennyiben Petr Fiala szerint le kell mondania, megteszi, ám addig nem tartja szükségesnek a lépést.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!