2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Lövöldözés volt egy prágai egyetemen, többen meghaltak + videók

Legalább tizennégyen meghaltak Prágában, amikor egy támadó lövöldözni kezdett az egyik egyetemen. Az elkövetőt semlegesítette a rendőrség. Orbán Viktor és Novák Katalin részvétet nyilvánítottak.

  • Lövöldözés volt egy prágai egyetemen, többen meghaltak + videók

A helyszíni felvételeken az látszik, hogy a tömeg menekülve fut a lövöldözés helyszínéről - írja a Sky nyomán az Origo.

A cseh rendőrség legfrissebb információi szerint legalább tizennégyen meghaltak, köztük a támadó is, és több sebesült is van. A cseh sajtó híradása szerint az elkövetőt négy óra után nem sokkal semlegesítették.

A bejegyzésekből az derül ki, hogy a lövöldözés helyszíne a Jan Palach téren található Károly Egyetem művészeti kara volt - írja az Origo.

Úgy tudni, hogy a támadó egy hosszú csövű puskából lőtt. A rendőrség kiüríti az épületet, és arra kéri a lakosságot, hogy kerülje el a területet, a forgalmat is elterelik.

A rendőrség több épületben tartózkodó diáktól és alkalmazottól azt kérte, hogy barikádozzák el magukat, amíg a helyzet nem oldódik meg.

Gondolataink és imáink az áldozatok hozzátartozóival vannak – írta X-bejegyzésében Orbán Viktor. A kormányfő azt írta: „Mélységesen megdöbbentett a prágai Károly Egyetemen történt szörnyű lövöldözés”.

Novák Katalin köztársasági elnök is részvétét és együttérzését fejezte ki a prágai lövöldözésben elhunytak miatt. Mint írta, ami Prágában történt, az felfoghatatlan tragédia.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő és Mészáros Andor, Csehország-szakértő nyilatkoztak televíziónknak:

Horváth József biztonságpolitikai szakértő nyilatkozott híradónknak:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!