2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Már százezren jelentkeztek a pápalátogatásra

A pápa júniusi csíksomlyói látogatása iránt óriási az érdeklődés. A húsvéthétfőig meghosszabbított internetes jelentkezés eddig felülmúlta a várakozásokat: már több mint 100 ezren jelezték részvételi szándékukat. Mintegy ötszáz pap, négy bíboros, püspökök, szerzetesek vesznek részt Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán, júniusban. A Szentatya által celebrált szentmise négy nyelven: magyarul, románul, olaszul és latinul zajlik majd.

  • Már százezren jelentkeztek a pápalátogatásra

A katolikus egyházfő liturgikus ruháját, amelyen a csíksomlyói szűzanya is megjelenik, egy erdélyi tervező, Sabau Trifu Cristina tervezi és készíti. A csíksomlyói hármashalom oltárt kibővítik és lefedik – az építési terveket szintén a Szentszék hagyta jóvá. Több mint negyven egyházi szervezet, többek között a Máltai Szeretszolgálat, a Caritas, hegyimentők, cserkészek segítik majd a Nagy- és Kissomlyó hegye közötti nyeregben a pápalátogatás zavartalan megrendezését. A szervezők további önkéntesek jelentkezését várják.

A pápalátogatásra regisztrálni csak azoknak kell, akik a szentmise alatt az oltár közvetlen környezetében szeretnének tartózkodni, ők ingyenes jegyet kapnak majd – közölték a szervezők. A húsvéthétfőig meghosszabbított internetes jelentkezés eddig felülmúlta a várakozásokat: már több mint 100 ezren jelezték részvételi szándékukat.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!