2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Csak csonthalom?

Következik:

Napi aktuális 04:00

Külföld

Már nem csak lövöldöznek, kézigránátokat is robbantanak a migránsok a Vajdaságban

A migránslövöldözés után most gránátok robbantak egy családi ház előtt Hajdújáráson. A vajdasági településen élők szerint már nem egymással számolnak le a bevándorlók, hanem a lakosságot támadják. A helyeik azt mondták, a rendőrök fellépése nem elégséges, ezért kezükbe vették az irányítást.

  • Már nem csak lövöldöznek, kézigránátokat is robbantanak a migránsok a Vajdaságban

A repeszek egy családi ház falába csapódtak be, több faágat leszakítottak és a kerítést is megrongálták.

"A magyarországi Ásotthalommal határos Hajdújárás külterületén egy kisebb csoport migráns az autópálya irányából a palicsi Tőzeg-tó erdősávja felé vonulva a mögöttem látható családi házra dobott pénteken este három kézigránátot. Ebből az első kettő fel is robbant gyors egymásutánban, míg a harmadik kézigránát nem robbant fel, és ott hevert a mögöttem látható villanyoszlop tövében, nem messze a családi ház kapujától. A Belgrádból érkező különleges tűzszerész osztagok csak másnap délután érkeztek meg. Beöltözve, először kiemelték a fel nem robbant kézigránátot, a környező lakóházakat száz méteres körzetben kiürítették, a lakosokat biztonságos helyre szállították, majd pedig komoly biztonsági intézkedések közepette elszállították a fel nem robbant kézigránátot és lakott területen kívül megsemmisítették" - jelentette a helyszínről a HírTV tudósítója.

A szomszédok és az érintett család szerint ez már nem migránsbandák egymás közti leszámolása volt. A helyiek félnek, és meg vannak győződve arról, hogy a lakosság ellen irányult a pénteki támadás. Úgy érzik, a hatóságok nem tesznek eleget a migránshelyzet kezelésére. A hajdújárásiak szombaton a kezükbe vették a probléma megoldását, falugyűlést hívtak össze. Ezen többek között az is elhangzott: megpróbálják megakadályozni, hogy az illegális bevándorlók és az őket szállító taxisok bejussanak a környékbeli erdőkbe.

Szabadka környékén is mindennapossá vált a migránsok lövöldözése. A helyeik rettegnek.

"Persze, hogy folyamatos a lövöldözés, nemcsak Makkhetesen, hanem most már a környéken is, valójában a határ felé ahogy megyünk, itt folyamatosan történnek dolgok" magyarázta egy helyi asszony.

A helyeik szerint a legnagyobb gond az, hogy a határ menti településeken nincs elég rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!