2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Már legalább hatan haltak meg Spanyolországban az áradások miatt

Már legalább hatan haltak meg a spanyolországi áradások miatt. Az ügyvezető kormányfő azt ígérte, Madrid minden segítséget megad a mentéshez. A belügyminiszter komoly tragédiának nevezte az áradásokat. Csaknem 100 utat zártak le, valamint a Madridot és Barcelonát összekötő vasúti vonalat is. Összesen 1500 katona vesz részt a mentésekben.

  • Már legalább hatan haltak meg Spanyolországban az áradások miatt

A hirtelen lezúduló, rekordmennyiségű eső miatt áradtak meg a folyók Valencia, Murcia és Andalúzia területén. Ontinyentben hat óra alatt négyzetméterenként több mint 300 liter eső hullott, amennyi általában fél év alatt szokott.

Csak Murcia régióban több mint 3500 embert kellett evakuálni. Az áradások ugyanis számos települést elvágtak a külvilágtól.

A heves esőzések káoszt okoztak az utakon valamint a tömeg és légi közlekedésben is. Murcia és Almeria repülőtereit valamint a Madridot és Barcelonát összekötő vasúti vonalat is lezárták. A hadsereget már szombaton bevetették és kiadták a legmagasabb, vörös színű riasztást is. Összesen 1500 katona vesz részt a mentésekben. A pusztító áradások több tucat autót sodortak el.

A belügyminiszter komoly tragédiának nevezte az áradásokat. Az előrejelzések szerint a térségben egészen vasárnapig tarthat a csapadékos időjárás.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!