2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Már egy hete küzd az áradásokkal Olaszország

Továbbra is vészhelyzet van Olaszországban az egy hete tartó áradások miatt.

  • Már egy hete küzd az áradásokkal Olaszország

Mostantól azonban már fertőzés-veszéllyel is kell számolni, mert a vizet a legtöbb helyen nem tudják elvezetni. Közben az egyik érintett tartomány vezetője Rómában tárgyalt, és mint mondta, hálás az európai országoknak és Magyarországnak a sok segítségért, amit a régiónak ajánlottak.

Nem sikerül elvezetni a Ravenna környéki településeken felgyülemlett vizet, ami már az elhullott állatok tetemeivel, olajjal és a csatornákból kijövő szennyeződésekkel van tele. Péntektől ezért a lakosságot tetanusz, májgyulladás, szalmonella és gyomor-bél hurut-elleni oltásokkal látják el. A tartomány vezetője Rómában tárgyalt, ahol elismerően beszélt az európai országok által felajánlott segítségről.

A kormány által összehívott egyeztetésről nem csak a tartomány, de a mezőgazdasági, az ipari és szakszervezeti vezetők is elégedetten távoztak. Róma ugyanis 2 milliárd eurós azonnali segítséget ajánlott amire óriási szükség van.

Közben a 15. holttestet is megtalálták és a búvárok tovább kutatnak az esetlegesen a víz alatt álló járművekben rekedt emberek tetemei után. A térségben ugyan 15 ezren visszatérhettek az otthonaikba és van, ahol a tanítás is megkezdődött. Sok településen azonban még egy hét után sincs áram és van, ahová továbbra is csak helikopterrel lehet eljutni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!