2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Már a nyolcadik vádlott is előzetes letartóztatásban van a moszkvai merénylet miatt + videó

A halálbüntetés visszaállítását sürgetik az oroszok - a múlt heti tömegmészárlás miatt. Ezt a büntetési formát 30 éve törölték el. Moszkva továbbra is keresi az ukrán szálat a múlt hét pénteki merénylet ügyében.

  • Már a nyolcadik vádlott is előzetes letartóztatásban van a moszkvai merénylet miatt + videó

A Híradóban látható felvételen látható férfi Alisher Kasimov. Ő az egyike a nyolc előzetesben lévő személynek, akik segíthették a Crocus City Hall elleni terrortámadást. A nyomozás adatai szerint az orosz férfi lakást adott bérbe a merénylőknek.

Bár a nyomozás még folyamatban van, egymás után szólalnak fel a politikusok a terrorakció miatt és egyre gyakrabban hangzik el, hogy mindehhez köze lehet Ukrajnának, Nagy-Britanniának illetve az amerikai Egyesült Államoknak.

"Úgy gondoljuk, hogy az akciót maguk az iszlamista radikálisok készítették elő, és a nyugati speciális szolgálatok segítették elő. Ami az ukrán titkosszolgálatokat illeti - ők ebben közvetlenül részt vesznek. Szerintem ez igaz." - jelentette ki a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője.

Alekszandr Bortnyikov azt is hozzátette, hogy a kijevi szálat megerősíti a terrortámadás ügyében letartóztatottak vallomása. A terrorista tádzsik nemzetiségű, hárman közülük pedig honosított orosz állampolgárok is.

 Közben a Crocus City Hall munkatársait ünneplik az oroszok, Moszva hősöknek nevezte őket, miután rengeteg vendégnek segítettek a gyors kijutásban - a hatalmas lángokkal égő épületből. A szerkezet ellenőrzése még tart.

"Négy nap dolgoztunk az épületen. Nem volt egyszerű a körülményeket tekintve, de megoldottuk. Egy olyan helyszínen, ahol terrorcselekmény volt dolgozni soha nem egyszerű. Kellemetlen nemcsak számunkra, de az egész országnak is. Inkább lelkileg volt nehéz a munka, pedig minden nedves és égett illatot áraszt. A hely atmoszférája rosszul hatott ránk. Szomorúak vagyunk."- mondta az egyik építőmunkás.

Nemcsak a népharag, hanem egyes orosz politikusok is halálbüntetést követelnek a moszkvai terrortámadás után. Ők amellett kampányolnak, hogy állítsák vissza a 30 éve eltörölt halálbüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!