2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Külföld

Már 7 halottat találtak a leomlott sztrádaalagútban

Japánban már 7 halottat találtak abban az alagútban, amely reggel omlott be és gyulladt ki az ország középső részén. A hatóságok még legalább 5 eltűntről tudnak, de elképzelhető, hogy ennél is több áldozat volt. A baleset után a tűzoltókat is többen bírálták, mert csak 3 óra alatt tudták megfékezni a lángokat a 100 méteres alagútszakaszon.

Sűrű füst ömlik abból az alagútból, ami vasárnap helyi idő szerint reggel 8 körül omlott be Japánban. A keletkezett tüzet csak 3 óra alatt tudták eloltani. Több tucat autó és kamion volt a föld alatt. A túlélők csak gyalog tudtak kijutni, mert a törmelék elzárta az autóutat. Volt, aki egy órán keresztül botorkált a füstben. Többtonnás betontömbök szakadtak le az útra, száz méter hosszan. Az alagút mennyezetét merevítők tartották. Az első vizsgálat szerint ezek adták meg magukat.

A 4700 méter hosszú alagút Japán egyik legforgalmasabb autópályájának a része. Ez köti össze a fővárost az ország nyugati részével. A mentés lassan halad, mert attól tartanak, hogy a tetőszerkezet annyira meggyengült, hogy ha megmozdítják a betontömböket, az alagút teljesen beomolhat.

– Elmondhatatlanul sajnáljuk a történteket. A legfontosabb, hogy minden túlélőt és áldozatot kihozzunk az alagútból. Aztán meghatározzuk a baleset pontos okát. A szakértőink folyamatosan az alagútban vannak – mondja az üzemeltető cég elnöke.

Hasonló baleset legutóbb 1996-ban történt. Akkor egy beomlott alagútban 20-an haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!