2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Manfred Weber erős és nagyvonalú Európát ígért kampányindító beszédében

A Néppárt csúcsjelöltje elmondta, szeretné, ha az Európai Unió túllépne már az Egyesült Királyság kilépésének ügyén, valamint az elmúlt évek különböző válságain, és az állampolgárokat érintő fontosabb problémákkal foglalkozna.

  • Manfred Weber erős és nagyvonalú Európát ígért kampányindító beszédében

Tovább kell erősíteni a külső határok védelmét, illetve Marshall-tervre van szükség Afrika számára – vélekedett kampánybeszédében Manfred Weber. Meg kell védeni az európai életmódot – fogalmazott.

A határvédelem is fontossá vált

Hozzátette, nemrégiben megegyezés született arról, hogy 2027-ig 10 ezer fősre bővítik a közös határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) személyzetének létszámát, de szerinte ennél is tovább kellene menni.

Említette egyebek között az új gyógymódok kifejlesztésére irányuló, például a rák hatékonyabb gyógyítását lehető tévő kutatások jobb összehangolásának, továbbá a globális felmelegedés elleni küzdelem fokozásának szükségességét is.

"Független testület" ellnőrizné a jogállamiságot

Manfred Weber úgy vélekedett, hogy az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanácsban a külpolitika területén is át kellene állni az egyhangú szavazásról a legtöbb egyéb szakpolitikai területen már jelenleg is alkalmazott minősített többségi döntéshozatalra.

Megismételte korábbi javaslatát, amelynek értelmében a jövőben egy független testület automatikusan és rendszeresen ellenőrizné a jogállami elvek érvényesülését minden tagországban, és súlyos problémák esetén szankciókat fogadhatnának el.

Kiemelte emellett az esélyegyenlőségnek és annak a fontosságát, hogy az EU-n belül senkinek ne kelljen gazdasági helyzete miatt lakóhelye elhagyására kényszerülnie.

"The power of WE"

A néppárti csúcsjelölt hangsúlyozta, hogy határozott EU-párti kiállást vár a május végi európai parlamenti választásoktól, s az Európai Bizottság elnökeként azon fog dolgozni, ha megválasztják, hogy közelebb hozza az uniót az emberekhez.

Meghirdetett kampányszlogene, a "The power of WE" magyarul azt jelenti, hogy a "Mi erőnk", egyúttal pedig egyfajta szójátékként a vezetéknevének első két betűjét is magában foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!