2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Magyarország szavazati jogának a megvonását követelte több liberális politikus az Európai Parlamentben + videó

Ursula von der Leyen világosan kimondta, hogy az LMBTQ- és a migrációs politikához köti az uniós pénzeket. Az Európai Parlament szerdai ülésén többek között Magyarországnak járó források felszabadításáról vitáznak a képviselők. A balliberális politikusok össztüzet zúdítottak hazánkra. Azt követelték, hogy az Európai Tanács vegye el Magyarország szavazati jogát. A Fidesz EP-képviselője szerint ami a tanácsteremben történt az szégyenletes és abszurd.

  • Magyarország szavazati jogának a megvonását követelte több liberális politikus az Európai Parlamentben + videó

Az igazságügyi reformot májusban elfogadta Magyarország, egy sor ajánlás következtében, amelyeket 2022-es jelentésünkben fogalmaztunk meg – mondta az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban.

Ursula von der Leyen szerint azonban további aggályok merültek fel. Így kijelentette: mintegy 20 milliárd eurót addig nem folyósít Magyarországnak az Európai Unió, ameddig hazánk nem teljesíti a Brüsszel által korábban támasztott feltételeket.

A felfüggesztésnek az okai: LMBTQ-i jogokkal kapcsolatos kérdések, akadémiai szabadság, menekültjogi kérdések, plusz néhány kondicionalitási feltétel, ami még teljesítésre vár

– hangsúlyozta az z Európai Bizottság elnöke.

De nem ő volt az egyetlen politikus, aki hazánkat támadta.

Az Európai Néppárt német frakcióvezetője valósággal rohamot indított Magyarország ellen.

A parlament régóta nehéz esetként tekint Magyarországra. A 7-es cikk szerint eljárást indítottunk Magyarországgal szemben és nagy örömmel hallom, hogy a Tanács azt mondja, a bizottsági döntést értékelni kell. A legjobban azonban annak örülnék, ha a Tanács a 7-es cikkel kapcsolatos kérésünknek eleget tenne

– fogalmazott Manfred Weber német politikus.

A híresen magyarellenes Guy Verhofstadt pedig egyenesen kikelt magából a plenáris ülésen.

Azt követelte az Európai Bizottság elnökétől, hogy vonja meg Magyarország szavazati jogát.

A 26 ország egyhangúlag fogja támogatni. Nekem nagyon rossz hírem van ebben a házban, de lehet, hogy magánál is, és néha elismerem, hogy néha rossz jellemem van, de egy dolgot szeretnék kérni, legyen kemény Orbánnal szemben – mondta Guy Verhofstadt.

A jobboldali politikusok igazságtalan ideológiai szőnyeg-bombázásnak nevezték, hogy a baloldal azért támadja a magyar kormányt, mert más állásponton van a migráció, vagy az Ukrajnának adandó újabb hitel ügyében.

A Fidesz európai parlamenti képviselője pedig egyenesen úgy fogalmazott: Európa sírját ássák azok, akik el akarják hallgattatni a más politikai véleményen lévőket. Hidvéghi Balázs szerint ez mélypontot jelent még az EP mércéjével is.

Az a javaslatuk, hogy fel akarják függeszteni Magyarország szavazati jogát csak amiatt, mert fontos politikai kérdésekben nem értünk egyet, a legalja mindennek – ez még az Európai Parlamenttől is sok. Ez legalább annyira szégyenletes, mint amennyire abszurd.

Hidvéghi Balázs az uniós költségvetés kapcsán úgy fogalmazott: minden Magyarországnak járó eurocentet ki kell fizetni, az ideológiai zsarolás ugyanis elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!