2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiben

  • Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiben

Magyar konzuli képviselet nyílt Miamiben – jelentette be az Egyesült Államokban tárgyaló külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta: az amerikai vállalatok a második legnagyobb befektetők Magyarországon, az USA pedig a legfontosabb, Európai Unión kívüli export piaca a hazai vállalatoknak. A tárcavezető hozzátette, hogy Floridában 110 ezer magyar él és egyre több magyar turista utazik oda.

„Hogy biztosított legyen az ide látogató magyar állampolgárok konzuli képviselete, hogy biztosítani tudjuk az itt élők kapcsolatát az anyaországgal, az identitás és nyelv megőrzését és hogy erősítsük a gazdasági kapcsolatok fejlődését az USA negyedik legerősebb gazdaságú államával, konzuli képviseletet nyitottunk Miamiben, az első közép-kelet-európai országként, követve hét nyugat-európai országot, akik már megjelentek itt Miamiben képviselteikkel” – mondta a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!