2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Magyarország elleni szankciókat követelnek a tengerentúlról

Az Európai Uniónak a langyos aggódás helyett végre szankcionálnia kellene Magyarországot, Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének pedig lemondásra kellene kényszerítenie Navracsics Tibor uniós biztost. Ezt követeli szerkesztőségi cikkében az International New York Times.

Az amerikai napilap úgy véli: ha nem történnek meg ezek a lépések, akkor az EU lemond az alapértékeiről. A szerző szerint Orbán Viktor kormánya a tekintélyelvűség felé csúszik. A lap utal arra, hogy a kormányfő a nyáron azt mondta: illiberális állammá akarja tenni Magyarországot, példaként pedig Oroszországot, Törökországot és Kínát említette. Kormánya pedig támogatja a magyar etnikai nacionalizmust, táplálva az antiszemitizmust és a romaellenes előítéleteket – legalábbis ezt állítja az International New York Times.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Elveszett illúziók + videó

Szélesvásznú történelem: Elveszett illúziók + videó

Egy nagyon merész és meredek témát boncolgató filmről van szó, az alkotók nagyon vékony jégen táncoltak, de végül sikerült megvalósítani a prezentációját az időszaknak. A Szélesvásznú történelemben Gazdag Gyula Elveszett illúziók című filmje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!