2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Macron Orbán Viktorral is találkozót kezdeményezett

Az uniós csúcsot megelőzően Emmanuel Macron francia elnök Brüsszelben egyeztetést kezdeményezett a V4-ek kormányfőivel - Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel - számolt be a Hír TV helyszíni tudósítója.

Emmanuel Macron nyilvánvaló célja, hogy megtorpedózza Manfred Weber jelölését az Európai Bizottság elnökének posztjára. 

A francia elnök egyébként tegnap a spanyol szocialista miniszterelnökkel is találkozott, őt is megpróbálja bevonni a Weber elleni szövetségbe. 

Brüsszeli források szerint Emmanuel Macron favoritja a volt francia külügyminiszter Michel Barnier, aki az Európai Néppárt alelnöke volt, és az Európai Bizottság jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyalója. 

Időközben egy cseh lap felvette, hogy a V4-ek Bariner támogatásának fejében azt javasolnák, hogy az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, a leköszönő Federica Mogherini helyét Maroš Šefčovič töltse be.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!