2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Macron intézkedései növelik az államháztartási hiányt

Nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét - mondta a sárgamellényes tüntetések kapcsán Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.

  • Macron intézkedései növelik az államháztartási hiányt

Az elnök leszögezte, hogy bár hisz az európai projektben, soha nem helyezné azt az állampolgárok jogos sérelmei elé.

Egyetlen ország sem léphet előre, ha nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét. Napjainkban ez a harag Európában mindenhol kifejezésre jutott – fogalmazott.

Macron elmondta, hogy a csúcsértekezleten röviden érinteni fogják a sárgamellényes tüntetők lecsillapítása céljából bejelentett új, véleménye szerint "legitim és fontos" intézkedéseket is.

Hozzátette, fel fogja rá hívni kollégái figyelmét, hogy ezen lépések nem ássák alá a költségvetés stabilitását és a reformprogramot.

A francia államfő beszélt a kedd esti strasbourgi lövöldözésről is, és rámutatott, hogy a támadók Franciaországgal együtt Európát is célba vették.

Az uniós vezetők találkozójának kezdetén egyperces néma csenddel emlékeztek a strasbourgi áldozatokra.

Emmanuel Macron hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket.

Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek, és így a francia államháztartás hiány túllépheti jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékánál meghúzott uniós plafont.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!