2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Maas: A beoltottakat ki kellene venni a korlátozások alól

Akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást, azoknak lehetővé kellene tenni, hogy a többieknél korábban járhassanak étterembe vagy színházba - jelentette ki vasárnap Heiko Maas német külügyminiszter, szembe menve a kormány más tagjaival, akik szerint nem válhatnak "kiváltságossá" azok, akiket már beoltottak.

  • Maas: A beoltottakat ki kellene venni a korlátozások alól

Maas szerint azonban az állam súlyosan korlátoz alapvető jogokat, és bár egyelőre nem világos, hogy a beoltottak tovább tudják-e adni a vírust, de az biztos, hogy "nem veszik el senki elől a lélegeztetőgépet".

"Ezzel megszűnik az egyik oka az alapvető jogok korlátozásának" - érvelt a miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi tömeglapnak adott interjúban.

Az igazságügyi minisztérium szerint viszont "szó sem lehet arról", hogy a beoltottak más megítélés alá essenek, mert semmi nem bizonyítja, hogy a már beoltottak ne fertőznének. Elutasította az ötletet az egészségügyi tárca is.

A 83 millió lakosú Németországban eddig mintegy egymillió embert oltottak be.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!