2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Külföld

Lövések dördültek el a kartúmi tüntetésen

A szudáni biztonság erők könnygázt vetettek be a kartúmi védelmi minisztériumnál tüntető több ezres tömeg ellen kedden, és több arab tévé élő tudósítása, valamint szemtanúk helyszíni beszámolói szerint lövések is eldördültek.

  • Lövések dördültek el a kartúmi tüntetésen

Az al-Hadasz és az al-Dzsazíra tévék tudósításában hallható volt több lövés amellett, hogy könnygázfelhő volt látható, valamint tüntetők rohantak, és próbáltak fedezéket találni. Aktivisták a közösségi médiában arról számoltak be, hogy a minisztérium épületét védő katonák próbálták védeni a tüntetőket, és kinyitották nekik a kapukat, hogy bemenekülhessenek.


Szudánban december óta tartanak a demonstrációk. A gazdasági nehézségek, a növekvő infláció és az üzemanyaghiány, illetve a kenyér árának emelkedése miatti tiltakozásokon egyre többen követelik a harmadik évtizede hatalmon lévő Omar el-Besír elnök távozását, és egy "ideiglenes kormány" megalakítását. A szudáni belügyminisztérium hétfői közlése szerint a hét végén a rendbontásokban, illetve a rendőrök és tüntetők összetűzéseiben heten haltak meg. Hivatalos adatok szerint a december közepe óta összesen 39-en vesztették életüket, más összesítések szerint a halottak száma az ötvenet is meghaladja.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!