2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Londonból származott az öngyilkos merénylő

Újabb külföldi harcos hajtott végre öngyilkos merényletet Szíriában. Az Iszlám Állam soraiban több ezer külföldi önkéntes harcol. Az Arab Liga közben megállapodott arról, hogy együttesen lépnek fel a terrorszervezet ellen a nemzetközi közösséggel együtt.

Délkelet-Londonból származik az a férfi, aki múlt héten öngyilkos merényletet hajtott végre Szíriában. A 41 éves, háromgyermekes családapa nemrég csatlakozott az ISIS-hez. A férfi percekkel az öngyilkos merénylet előtt hívta fel testvérét. „Azt mondta, nagyon szeret minket, és hogy tudja, hogy vigyázni fogok a családjára. Meg azt is, hogy ha valaha is valami rosszat tett, reméli, hogy megbocsátok” – mesélte Hafeez Majeed testvére.

A pakisztáni szülőktől származó férfi teherautó-sofőrként dolgozott a brit fővárosban. Egy helyi segélyszervezettel ment Szíriába, ahol még munkatársai sem tudták, hogy beszervezték. A férfi felvételeket is készített az aleppói börtön ostromáról, amiben részt vett.

Barack Obama amerikai elnök szerint az ilyen harcosok jelentik az igazi veszélyt Amerikára és Európára is. „Egyelőre nincsenek olyan információk a birtokunkban, amik alapján az ISIS veszélyeztetné az Egyesült Államok biztonságát. Ez arról szól, hogy ez a szervezet még több területhez, forráshoz és fegyverhez juthat, valamint még több külföldi harcost győzhet meg Európában, akiknek vízumuk van és gond nélkül át tudnak jönni az Egyesült Államokba. Ez idővel nemzetbiztonsági veszélyt jelenthet” – fogalmazott az elnök.

Kairóban az Arab Liga külügyminiszterei megállapodtak abban, hogy minden lehetséges lépést megtesznek az Iszlám Állam elpusztítására és hogy együttműködnek a nemzetközi, regionális és nemzeti erőkkel.

„Miután átbeszéltük a témát, a tanács megerősített egy kritikus arab álláspontot, ami a szükséges intézkedések megtételéről szól, hogy az arab nemzeti biztonságot megerősítsük és hogy minden szélsőséges terrorista szervezetet megállítsunk, így az ISIS-t is, valamint hogy harcba szálljunk a terjeszkedésükkel és a szélsőséges, bűnös tevékenységükkel a régióban” – közölte Nabil Al-Araby, a szervezet főtitkára.

Boszniában közben előzetes letartóztatásba helyeztek egy terrorizmussal gyanúsított férfit, akit a Damaszkusz nevű rendőrségi akció keretében fogtak el a múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!