2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

London, Párizs és Berlin az ENSZ BT-nek: fenntartják az Iránnal szembeni szankciókönnyítést

Nagy-Britannia, Franciaország és Németország közölte pénteken este az ENSZ Biztonsági Tanácsával, hogy fenntartják az Iránnal szembeni szankciókönnyítést, amelyet a 2015-ben megkötött többhatalmi nukleáris megállapodás tartalmaz.

  •  London, Párizs és Berlin az ENSZ BT-nek: fenntartják az Iránnal szembeni szankciókönnyítést

Az Egyesült Államok - amely 2018-ban kilépett a megállapodásból - azt állítja, hogy Irán megsértette az egyezményt, ezért újra be akarja vezetni a korábbi szankciókat Teherán ellen szeptember 20-ától, amivel meghosszabbítanák az október 18-án lejáró fegyverembargót is.

A három európai ország BT-nek írt levele szerint az újból bevezetendő szankcióknak "nem lehetne jogi érvényt szerezni".

A három ország - amely Washington szövetségese - elkötelezett marad a 2015-ös megállapodás mellett - írták.

A BT 13 tagja azzal érvel, hogy Washington nem tehet panaszt a megállapodás be nem tartására Irán által, mert már nem részese a szerződésnek.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!