2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Lezárták a koronavírus sújtotta Vuhan tömegközlekedési hálózatát

Lezárták a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan tömegközlekedési hálózatát, a hatóságok egyben felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost - közölte a kínai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.

  • Lezárták a koronavírus sújtotta Vuhan tömegközlekedési hálózatát

A busz-, a metró-, a komp- és a távolsági személyszállítást végző hálózatokat csütörtök reggel tíz órától leállítják. A 11 millió lakosú város repülőterén és a vasútállomásokon pedig az induló járatokat állítják le.

Az állami sajtó a városvezetés járványellenes akciócsoportjára hivatkozva közölte azt is: a kormány felszólította a lakosokat, ne hagyják el a várost, hacsak rendkívüli körülmények ezt nem teszik szükségessé.

Az intézkedések célja, hogy hatékonyan gátat szabjanak a vírus terjedésének, így biztosítva a lakosság egészségét és biztonságát.

A fertőzésveszély miatt sokan lemondták utazási foglalásukat, arcmaszkot vásárolnak, és kerülik az olyan nyilvános helyeket, mint a mozik és a bevásárlóközpontok.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerdán Genfben tanácskozott a koronavírusos megbetegedések terjedéséről, de döntését, hogy közegészségügyi rendkívüli állapotot hirdessen-e ki, csütörtökre halasztotta. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója kijelentette, hogy rendkívül komolyan veszi azt a döntést, amelyet csakis a megfelelő információk birtokában és megfontolást követően kész meghozni.

A China Daily című angol nyelvű hírlap értesülése szerint 544-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A Zsenmin Zsipao című kínai pártlap korábban 473 fertőzöttről tudott. A halottak száma már 17-re emelkedett.

Továbbterjedt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!