2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Levélben érkezett felszólítás az Európai Néppárthoz

Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök levélben követelte a Néppártól, hogy halasszák el a szavazást a Fideszről. A Szlovén Demokratikus Párt (SDS) politikusának levelét az Euractiv szerezte meg.

  • Levélben érkezett felszólítás az Európai Néppárthoz

A politikus a felszólítását két pontban érvelt az elhalasztás mellett. Az első érv miszerint a Néppárt arra jutott a tavalyi, Helsinki kongresszusán, hogy legfeljebb az EP-választás után foglalkoznak a témával. A második indoklás pedig az, hogy a Fidesz kizárásával az EPP jelentősen meggyengülne Közép- és Kelet-Európában.

Jansa továbbá kitért arra, hogy ha ma szavazunk, a döntéstől függetlenül elkerülhetetlen a pártszakadás. Ragaszkodni ehhez a konkrét időponthoz önpusztító volna.

A Joseph Daulnak, a Néppárt elnökének címzett levelében azt is írta, hogy Manfred Webernek, az EPP öngyilkosjelöltjének ki kéne maradnia a Fidesszel kapcsolatos diskurzusból. Weber főszereplővé lépett elő a Fidesz kizárásának ügyében azzal, hogy ő fogalmazta meg a Fidesz maradásának feltételeit, majd jött ezekről egyeztetni Orbán Viktorral - olvasható az Euractivon.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!