2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Leslie tombol a partokon

Brutális vihar tombolt Portugália partjainál. A Leslie névre hallgató hurrikán miatt 27-en sérültek meg, és legalább hatvan embernek pedig el kellett hagynia lakhelyét. A hurrikán szeptember közepe óta kavargott az Atlanti-óceán felett, és partra érve már trópusi viharként folytatta útját. Útját Spanyolország felé folytatta, ahol Zamora településen óránkénti száz kilométeres sebességű szelet mértek.

  • Leslie tombol a partokon

175 km/h-s sebességgel söpört végig a Leslie névre hallgató hurrikán Portugália partjainál. Az erős szél fákat tört ki, és vezetékeket tépett le. Több százezren maradtak áram nélkül. Az ítéletidő miatt több mint harminc járatot töröltek a lisszaboni és a portói reptéren. A Lisszabontól 200 kilométerre északra fekvő Coimbra körzetében a legsúlyosabb helyzet. A Leslie hurrikán szeptember közepe óta kavargott az Atlanti-óceán felett. Portugáliára teljes erővel csapott le.

Spanyolország felé gyengült, de Zamora városában még 100 kilométer per órás szelet mértek. A vihar jelentős mennyiségű csapadékot hozott az országba. Bilbaóban és San Sebastianban folyamatosan ömlik az eső.

„Életemben nem láttam még ilyen időjárást itt, de ami Portugáliában van, az még durvább” – mondta ez a helyi férfi.

A baszkföldre látogató turisták rezignáltan vették tudomásul az időjárási viszonyokat. A trópusi vihar Toledón is nyomot hagyott. Az erős szél leszakított egy 100 kilós párkánydarabot a katedrálisból, de szerencsére senki sem sérült meg. A vihar várhatóan hétfőre tovább gyengül és elhagyja Spanyolországot. Franciaország dél-nyugati részén még pusztíthat tovább.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!