2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Lengyelországban tovább enyhítenek a járvány kapcsán hozott korlátozásokon

Lengyelországban május 4-től tovább enyhítenek a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokon, az egészségügyi szabályok következetes betartása mellett újból üzemelhetnek majd a szállodák, megnyílnak a nagy bevásárló központok - közölte szerdai sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki kormányfő.

  •  Lengyelországban tovább enyhítenek a járvány kapcsán hozott korlátozásokon

Szintén május 4-től létszámkorlátozásokkal megnyílnak egyes kulturális intézmények - múzeumok, szépművészeti galériák és könyvtárak. Elérhetővé teszik ismét az ambuláns gyógytornakezeléseket, amelyeket korábban könnyebb panaszokra vonatkozóan felfüggesztettek.

Május 6-tól bizonyos korlátozásokkal, az üzemeltetők döntésétől függően újból működhetnek a bölcsődék, óvodák.

A bevásárló központokban az ügyfelek nem tartózkodhatnak hosszabban a folyosókon, a boltokban pedig korlátozzák, hogy egyszerre hány vevő tartózkodhat benn.

Lengyelországban április 20-án kezdtek enyhíteni a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken, azóta az egészségügyi szabályok betartása mellett egyszerre többen - 15 négyzetméterenként egy-egy személy - tartózkodhatnak a boltokban és a templomokban, feloldották az erdő- és parklátogatási tilalmat.

Korábbi bejelentések szerint az enyhítések harmadik szakaszában - amelynek kezdetét még nem szabták meg - megnyílnak majd az éttermek, fodrászati és kozmetikai szalonok. Működhetnek az általános iskolák alsótagozatos osztályai is, itt azonban megszabják a tanteremben tartózkodó gyermekek maximális számát. A hagyományos iskolai oktatást egyelőre május 24-ig függesztették fel.

Morawiecki szerdai sajtóértekezletén aláhúzta: a járvány fejleményeire a kormány rugalmasan fog reagálni, tervek szerint kéthetente enyhítenek az intézkedéseken, de lehet, hogy szükség esetén szigorítanak is.

Rámutatott: szerda az első olyan nap, amikor az új fertőzöttek száma várhatóan kisebb lesz, mint a gyógyultnak nyilvánítottak száma, vagy ahhoz közeli szinten lesz.

Lengyelországban szerda délelőttig 12 415 Covid-19-fertőzést mutattak ki. Kedden 316 új esetet regisztráltak, míg hétfőn 285, vasárnap pedig 344 volt a napi növekmény. Eddig összesen 606 beteg hunyt el, 3025-en felgyógyultak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!