2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Radar 23:35

Külföld

Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Ha a szövetségesek úgy döntenek, Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén. Erről a lengyel elnök beszélt, miután Oroszország bejelentette, hogy megerősíti fegyverzetét Belaruszban és Kalinyingrádban is.

  • Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Varsóba látogat a héten a brit miniszterelnök és a NATO-főtitkár, hogy találkozzon a lengyel miniszterelnökkel. A látogatás része annak a tervnek, mely az egyre jelentősebb orosz militarizáció miatt Lengyelország biztonsági pozícióinak újjáépítését szorgalmazza Európában.

A biztonság kérdésével a lengyel elnök is kiemelten foglalkozik. Múlt héten, Donald Trump volt amerikai elnöknél tett látogatása után azt mondta Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén, ha a szövetségesek úgy döntenek. Az államfő ezt azzal indokolta, hogy Oroszország egyre több fegyvert küld a kalinyingrádi exklávéba, Belaruszba pedig atomfegyvert is telepített.

Oroszország is reagált az atomfegyverek esetleges lengyelországi telepítésére. Dimitrij Peszkov a Kreml szóvivője azt mondta, Oroszország hadserege megteszi a szükséges intézkedéseket.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese ironikusan megjegyezte

a nukleáris fegyverek lengyelországi telepítése csak egy dologgal fenyeget mégpedig azzal, hogy az ilyen fegyvert használni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!