2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Lelőttek három rendőrt Franciaországban

Lelőttek három rendőrt keddről szerdára virradó éjjel Franciaország középső részén. A hatóságokat családon belüli erőszakhoz riasztották, de egy férfi tüzet nyitott rájuk és felgyújtotta a házat.

  • Lelőttek három rendőrt Franciaországban

Három rendőrt lelőttek, egyet pedig megsebesítettek keddről szerdára virradó éjjel Franciaország középső részén - írja a Reuters. A hírt az AFP tette közzé a Twitteren szerda reggel.

A BBC szerint a rendőröket

EGY CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAKHOZ RIASZTOTTÁK SAINT-JUST KÖZELÉBEN.

A helyszínre érkező hatóságokra egy 48 éves férfi nyitott tüzet, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket.

Az ügyészség szerint a férfi először egy rendőrt ölt meg kedden nem sokkal éjfél után, egy másikat pedig megsebesített, majd felgyújtotta a házat. Ezután a helyszínre erősítésként érkező rendőrök közül újabb kettőt lőtt le.

Ismerte a hatóság a lövöldözőt

François Chautard, Saint-Just polgármestere a Le Figarónak azt mondta, hogy 

A HÁZ LEÉGETT, A HATÓSÁGOK MOST AZT PRÓBÁLTÁK MEGÁLLAPÍTANI, HOGY AZ ELKÖVETŐ BENT RAGADT-E, VAGY ELMENEKÜLT.

Később Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, hogy a gyanúsítottat holtan találták meg, további részleteket azonban nem közölt.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják.

AZ ELKÖVETŐ ÁLLÍTÓLAG MÁR GYERMEKFELÜGYELETI KÉRDÉSEKKEL KAPCSOLATOS ESETEKBŐL ISMERTE A HATÓSÁG.

A belügyminiszter megnevezte a három lelőtt rendőrt is. Elsőként a 21 éves Brig Arno Mavelt lőtte le a férfi, majd a helyszínre érkező 41 éves Cyrille Morellel és a 37 éves Rémi Dupuis-val végzett. A negyedik rendőr a lábán sebesült meg.

Darmanin részvétét fejezte ki a lelőtt rendőrök családjának.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással (44,82 százalék) a hétfői informális EU-csúcsra. Ezzel szemben az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francai elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt értek el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul. A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal.
Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!