2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Legkevesebb nyolc embert agyonlőtt egy ámokfutó Texasban

Legalább nyolcan meghaltak és sokan megsérültek, (köztük gyerekek is) egy lövöldözés során Texasban. Egy bevásárlóközpont parkolójában kezdett válogatás nélkül mészárolni egy férfi.

  • Legkevesebb nyolc embert agyonlőtt egy ámokfutó Texasban

A tettest, akiről a hatóságok feltételezik, hogy egyedüli elkövető volt, egy rendőr lőtte agyon a texasi Allen településben lévő Allen Premium Outlets bevásárlóközpontban.

Jon Boyd, a mintegy százezer lakosú Allen tűzoltóparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy kilenc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, ketten közülük a kórházban belehaltak sebesüléseikbe. Három további sebesült állapota válságos, a négy másiké stabil. A sebesültek 5 és 61 év közöttiek.

Greg Abbot texasi kormányzó "elmondhatatlan tragédiának" nevezte a lövöldözést, és közleményében tudatta, hogy az állam minden segítséget kész megadni a helyi hatóságoknak.

A telefonnal készített felvételen jól hallatszik a sorozatosan leadott lövések hangja, amit egy férfi adott le egy texasi bevásárlóközpont parkolójában. Az emberek vagy megpróbáltak elbújni, vagy fejvesztve menekültek el a helyszínről.

,,Az anyukámmal éppen vásároltunk, mikor egyszer csak 10 pukkanást hallottunk. Kérdően néztem a mellettem álló vásárlóra: Lövés volt? Azt mondta, hogy nem. Valószínűleg csak valami építkezés vagy hasonlóról lehet szó. Aztán még 10 vagy 15 lövést hallottam. Kiszaladtam a bolt elé és láttam, hogy ez lövöldözés!" - mesélte egy fiú.

Ő, az anyukája és a többi vásárló a boltban bújtak el. A fiú látta a tettest, egy feketébe öltözött, mellényes, gépfegyverrel lövöldöző alakot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!