2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Sajtóklub 15:20

Külföld

Legkevesebb 46 ember halt meg a téli időjárás miatt Észak-Amerikában

Katasztrófafilmhez hasonló felvételek készültek az Egyesült Államokban és Kanadában. A szokatlan sarkvidéki fagy és a hóviharok miatt a házakat vastag jég borítja, az utakon méteres a hó. Már legkevesebb 46 an haltak meg a kemény téli időjárás az Egyesült Államokban és Kanadában. 55 millió amerikait érint jelenleg a vészhelyzeti riasztás.

  • Legkevesebb 46 ember halt meg a téli időjárás miatt Észak-Amerikában

Az Erie-tó keleti partján fekvő Buffalo városában és környékén az egy métert is meghaladta a hóréteg vastagsága. A viharos szél számos utat járhatatlanná tett, sokan otthonukban rekedtek, az időjárási viszonyok miatt a mentőegységek is nehezen jutnak el hozzájuk.

Az áramszünet azonban már csak 200 ezer ember életét nehezíti, az eddig 1,7 millió helyett. Szenteste és Karácsony első napján is több ezer repülőjáratot töröltek a légügyi hatóságok.

A fagyokkal és viharokkal tarkított sarkvidéki hideg egészen a mexikói határig, a Rio Grandéig érezteti hatását. Délen ugyan hó nem esett, azonban a hőmérséklet Texasban is fagypont alá zuhant. Az országba igyekvő illegális migránsok Ciudad Juareznél ellepték a határt abban reménykedve, hogy a hideg miatt az amerikai hatóságok feloldják a bevándorlási korlátozásokat.

A havazás és a hideg-okozta buffaloi káoszban voltak, akik fosztogatni kezdtek. Olyan is akadt, aki a közösségi médiában élőben közvetítette az egyik bolt kirablását. Olyan üzlet is volt, ahol lövések is dördültek. A jelentések szerint a fosztogatókat akarták elijeszteni a környéken élők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!