2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Legalább 30 ezer dolláros fizetést várnak el párjuktól az amerikaiak

Legalább 30 000 dolláros fizetést várnak el jövendőbelijüktől a házasulandó amerikaiak – állapította meg egy pénzügyi szolgáltató cég több mint 1000 házasságban élő amerikai megkérdezésén alapuló felmérése.

  • Legalább 30 ezer dolláros fizetést várnak el párjuktól az amerikaiak

Háromból egy pár azonban a házasságkötés utánig vár a fontos pénzügyi témák megbeszélésével, és éppen a fizetés a legfontosabb téma, amiről általában elmulasztják az eszmecserét - írja a Világgazdaság.

A felmérés arra is kitért, hogy a leggyakoribb pénzügyi problémákat a személyi kölcsönök és hitelkártya-adósságok képezik.

A The Knot portál 2022-es felmérése szerint pedig a pénzügyekről való titkolózás vagy a pénzköltéssel kapcsolatos őszintétlenség az egyik legnagyobb probléma egy kapcsolatban.

 A Western & Southern Financial Group januári felmérése is arra jutott, hogy a három legfontosabb pénzügyi ok, ami a párkapcsolati vitákat kiváltja, a költekezési szokások, a befektetések és a fizetés.

Ennek ellenére a felmérés szerint a házaspárok mindössze 13 százaléka beszélt a randevú első hónapjában a fizetéséről, és mindössze 6 százalékuk említette költési szokásait és adósságát.

Egy másik tanulmány szerint ugyanakkor maga a randevúzás okozza sokszor az anyagi problémákat. Az ezredforduló környékén születettek majdnem negyede azért adósodott el, hogy fizetni tudja a randizást, egytizedükkel pedig már az is előfordult, hogy a hitelkártyájukat elutasították egy találka alkalmával.

BORÍTÓKÉP: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!