2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Leállították a Babis elleni büntetőeljárást

  • Leállították a Babis elleni büntetőeljárást

Leállította az Andrej Babis cseh kormányfő (képünkön) elleni büntetőeljárást a Gólyafészek nevű szabadidőközpont építésének ötvenmillió koronás európai uniós támogatása ügyében Jaroslav Saroch főügyész – jelentette hétfőn a Deník N cseh hírportál, két jól értesült forrásra hivatkozva.

A hírportál szerint a főügyész a Babis családtagjai és munkatársai elleni eljárást is leállította, de nem biztos, hogy a döntés végleges, mert az ügy még a prágai főügyészség elé kerül, írta a távirati iroda.

 Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Francois Lenoir

 

A kormányfőt és további öt személyt uniós pénzek jogosulatlan megszerzésé­vel gyanúsította a rendőrség, vádemelést javasolva az ügyben. Elmarasztaló ítélet esetén akár tízéves szabadságvesztés is kiszabható a vádlottakra. A cseh politikai pártok egyelőre visszafogottan reagáltak a döntésre. A Gólyafészek-ügy lényege: a szabadidőközpontot építtető cég korábban az Agrofert holdinghoz tartozott, amelynek egyetlen tulajdonosa Babis volt.

A szabadidőközpont építésekor, 2007-ben a cég részvénytársasággá alakult, és ismeretlen tulajdonba került. 2008-ban kisebb vállalkozásként jogosultságot szerzett az ilyen vállalatok számára kiírt EU-támogatásra. Amennyiben a Gólyafészek az Agrofert része maradt volna, nagyvállalatként nagy valószínűséggel nem kapott volna EU-támogatást, de utóbb mégis az Agrofert része lett. Babis a kezdetektől fogva tagadja, hogy visszaélés történt volna.

Úgy véli, politikai kampányról van szó, amelynek célja az ő eltávolítása a politikai életből.

 

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!