2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Lazítottak a korlátozásokon Székelyföldön

A romániai csökkenő tendencia miatt, az online tér mellett a körültekintő személyes találkozások is lehetővé válnak Székelyföldön. Részlegesen kinyitottak az éttermek, kávézók, és -korlátozások mellett- elkezdődtek a kulturális programok.

A szokásoshoz képest valamivel rövidebb nyitvatartási idővel, de az elmúlt napokban újra nyitva tart a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

A több napja tartó meredeken csökkenő Hargita és Kovászna megyei koronavírusos esetszámok következményeként 30 százalékos telítettséggel tarthatóak rendezvények, működhetnek a színházak, és részlegesen kinyithattak az éttermek. Ezer lakosra jelenleg nem 1,42 század igazolt fertőzés jut a székelyföldi Hargita megyében. Ez az egyik legalacsonyabb érték Romániában. 

Továbbra is Bukarest számít a legfertőzöttebb régiónak, de Brassóban, Nagyszebenben, Kolozsváron is az országos átlag fölött van a koronavírussal fertőzöttek száma. Az elmúlt egy nap alatt mintegy 15 ezer elvégzett PCR-teszt közel harmada bizonyult pozitívnak. Intenzív osztályokon több mint 1200 embert ápolnak jelenleg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tévedésből koronavírus elleni vakcinákat adtak csecsemőknek

Az eset Törökországban történt, a török egészségügyi minisztérium eljárást indított az ügyben. 2021. szeptember 24.

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben, ezért azt nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni. 2021. szeptember 24.

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!