2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Lazítottak a korlátozásokon Székelyföldön

A romániai csökkenő tendencia miatt, az online tér mellett a körültekintő személyes találkozások is lehetővé válnak Székelyföldön. Részlegesen kinyitottak az éttermek, kávézók, és -korlátozások mellett- elkezdődtek a kulturális programok.

  • Lazítottak a korlátozásokon Székelyföldön

A szokásoshoz képest valamivel rövidebb nyitvatartási idővel, de az elmúlt napokban újra nyitva tart a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

A több napja tartó meredeken csökkenő Hargita és Kovászna megyei koronavírusos esetszámok következményeként 30 százalékos telítettséggel tarthatóak rendezvények, működhetnek a színházak, és részlegesen kinyithattak az éttermek. Ezer lakosra jelenleg nem 1,42 század igazolt fertőzés jut a székelyföldi Hargita megyében. Ez az egyik legalacsonyabb érték Romániában. 

Továbbra is Bukarest számít a legfertőzöttebb régiónak, de Brassóban, Nagyszebenben, Kolozsváron is az országos átlag fölött van a koronavírussal fertőzöttek száma. Az elmúlt egy nap alatt mintegy 15 ezer elvégzett PCR-teszt közel harmada bizonyult pozitívnak. Intenzív osztályokon több mint 1200 embert ápolnak jelenleg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!