2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Külföld

Lavina áldozata lett Kasmírban két lengyel síelő

Két lengyel síelő lavina áldozata lett szerdán Kasmír indiai részén, egy síparadicsomban, huszonegy embert sikerült kimenteni - közölte a rendőrség.

  • Lavina áldozata lett Kasmírban két lengyel síelő

A lavina huszonhárom embert temetett maga alá - huszonegy külföldit és két kasmíri vezetőjüket -, amikor Gulmarg város közelében síeltek - áll a rendőrségi közleményben.

A Nyugati-Himalájában húzódó Pin Pandzsal-hegység indiaiak és külföldiek által egyaránt kedvelt síterep.

2010-ben tizenhét indiai katona halt meg egy lavina alatt az indiai hadsereg gulmargi magashegyi kiképző iskolájában.

A lavinák és a földcsuszamlások gyakoriak Kasmírban, és többször okoztak súlyos emberveszteséget mind a pakisztáni, mind az indiai hadseregnek a tűzszüneti vonal két oldalán. 2017-ben legkevesebb húsz indiai katona halt meg három lavinában, 2012-ben pedig a terület pakisztáni ellenőrzése alatt lévő részén vesztette életét 140 ember - köztük 129 pakisztáni katona - egy hatalmas lezúduló hótömeg alatt.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!