2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Lángol egy kikötő a földrengés következtében

Lángok lepték el Törökország egyik legjelentősebb kikötőjét. A tűz hétfőn a földrengések után keletkezett Iskenderun kikötőjében, és azóta több száz négyzetméterre kiterjedt.

  • Lángol egy kikötő a földrengés következtében

A rengések hatására a konténerek összeomlottak, a tüzet még nem sikerült megfékezni. Annak is fennáll a veszélye, hogy a raktár teljesen leég – írja a helyi média. A helyi olaj- és gázszolgáltató, a Botas szerint, ugyanakkor a földrengés nem károsította a térség egyik olajvezetékét sem, amelyek kulcsfontosságúak Törökország energiaszektora számára.

A török elnök rendkívüli állapotot hirdetett

Három hónapos rendkívüli állapotot hirdetett a hétfői földrengések sújtotta tíz dél- és délkelet-törökországi tartományban a török elnök. A rendkívüli állapot feljogosítja az államfőt és az általa vezetett kormányzatot, hogy a parlament nélkül hozzon intézkedéseket. Erdogan egyúttal katasztrófaövezetté is nyilvánította az érintett térséget. A három hónapos időtartam azt jelenti, hogy a rendkívüli állapot nem sokkal a köztársasági elnök- és parlamenti választás tervezett időpontja, május 14-e előtt ér véget, amennyiben nem hosszabbítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!