2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Láncreakció: Oroszország tovább bővíti gázszállítási kapacitását Ázsia felé + videó

Tatár Mihály, az Oeconomus vezető elemzője, Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Csizmadia Tamás, jogász, elemző voltak a vendégeink.

  • Láncreakció: Oroszország tovább bővíti gázszállítási kapacitását Ázsia felé + videó

Oroszország tovább bővíti gázszállítási kapacitását Ázsia felé. Megkezdődött a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötése. A Gazprom építi a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakaszt.

Az orosz állami gázvállalat szerint ez új lehetőségeket nyit Szibéria és a Távol-Kelet gázellátásának fejlesztése előtt. Vlagyimir Putyin még 2022-ben feladatul tűzte ki, hogy az Oroszország európai részén lévő egységes gázellátó rendszert összekapcsolják a kelet-szibériai és távol-keleti gázinfrastruktúrával.

Ennek ellenére a legfrissebb jelentés szerint nőtt az Európába irányuló orosz gázexport az idén: a Gazprom márciusban 4,5 százalékkal növelte földgázszállításait Európába a februári mennyiséghez képest, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva közel 26 százalékkal több gázt exportált – írja a Reuters.

Oroszország jelentősen bővítette a kínai gázértékesítéseit is: Kína vezetékes orosz gázimportja 2023-ban 22,7 milliárd köbméterre emelkedett, ami csaknem másfélszerese a 2022-ben szállított 15,4 milliárd köbméternek.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!