2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Láncreakció: Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán + videó

Mexikó nem hajlandó befogadni a Texasból kitoloncolt migránsokat, miután az állam republikánus kormányzója nemet mondott az illegális bevándorlásra. Vukics Ferenc katonai szakértő és Marsai Viktor a Migrációkutató Intézet igazgatója voltak a vendégeink.

  • Láncreakció: Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán + videó

Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán az illegális migránsok áramlása miatt. Az úgynevezett "SB 4" törvény, amelyet tavaly decemberben írt alá Greg Abbott texasi republikánus kormányzó és március 5-én lépett hatályba, "bűncselekménynek tekinti a külföldről Texasba történő illegális beutazást", amely hat hónap börtönnel, visszaesés esetén pedig húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ez a törvény lehetővé teszi a helyi és állami bűnüldöző szervek számára, hogy letartóztassák és kitoloncolják azokat az embereket, akiket azzal gyanúsítanak, hogy engedély nélkül lépték át az Egyesült Államok déli határát. Miután a legfelsőbb bíróság jóváhagyta, a szövetségi fellebbviteli bíróság felfüggesztette, és azóta heves bírálatok tárgya, különösen Biden elnök, de Lopez Obrador mexikói elnök részéről is.

Mexikó nem hajlandó befogadni a Texasból kitoloncolt migránsokat. Külügyminisztere kifejtette: országa kategorikusan ellenez minden olyan intézkedést, amely lehetővé teszi az állami hatóságok számára, hogy átvegyék a migráció ellenőrzésének, a migránsok fogva tartásának és kitoloncolásának feladatait.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!