2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Láncreakció

Láncreakció - Így korlátozná a szólásszabadságot a demokrácia „bástyája” + videó

Egy új törvényjavaslat felhatalmazza az amerikai elnököt, hogy az internet bármely részét leállítsa, amellyel nem ért egyet - állítja egy volt republikánus szenátor. Történik mindez az ukrajnai háború árnyékában. Vendégünk volt Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője és Csizmadia Tamás elemző, jogász.

  • Láncreakció - Így korlátozná a szólásszabadságot a demokrácia „bástyája” + videó

A tartalomból: 

  • A 79-18 arányban, elsöprő többséggel elfogadta a 95 milliárd dolláros külföldi segélyről szóló amerikai törvényjavaslatot , ami véget vetett a kongresszusban az Ukrajna finanszírozásával kapcsolatos hónapok óta tartó politikai patthelyzetnek. A Breaking Defense azt írja, hogy a szenátorok siettek jóváhagyni a kiegészítő finanszírozásról szóló törvényt, miután azt szombaton a képviselőház megszavazta.
  • A most elfogadott törvényjavaslat tartalmaz egy olyan rendelkezést is, amely a TikTok betiltásához vezethet az Egyesült Államokban, ha a népszerű platform kínai tulajdonosa egy éven belül nem adja el a részesedését.
  • „Amikor a jövő történészei az utolsó szöget keresik az Egyesült Államok koporsójában, talán a 2024. április 20-i dátumra fognak majd rátalálni - írja Ron Paul egykori szenátor. Ezen a napon a Kongresszus olyan törvényt fogadott el, amely két és fél háborút finanszíroz, az amerikaiak magánéletének maradékát átadja a CIA-nak és felhatalmazza az amerikai elnököt arra, hogy az internet bármely részét leállítsa, amellyel nem ért egyet - értékeli a törvényt a volt texasi republikánus képviselő.
  • Az amerikai hatóságok egymilliárd dollár értékben készítenek katonai gyorssegélyt Ukrajnának - írja a Reuters. A portál információi szerint a segélycsomag tartalmaz járműveket, a Stinger hordozható légvédelmi rendszer lőszereit, HIMARS rakétákat, továbbá 155 mm-es tüzérségi lövedékeket, TOW és Javelin páncéltörő rakétákat illetve egyéb fegyvereket, amelyek „azonnal a csatatéren használhatóak”. Nagy-Britannia minden eddiginél nagyobb katonai segélyt nyújt Ukrajnának: a Downing Street tájékoztatása szerint az 500 millió font értékű új segélyprogramot Rishi Sunak miniszterelnök fogja bejelenteni lengyelországi látogatásán.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!