2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Külföld

Kullancs által terjesztett szörnyű kórban halt meg egy ember Namíbiában

Krími-kongói vérzéses lázban halt meg egy ember Namíbiában - jelentette be a dél-afrikai ország egészségügyi tárcája szerdán.

  • Kullancs által terjesztett szörnyű kórban halt meg egy ember Namíbiában

Ben Nangombe minisztériumi igazgató a sajtóval azt közölte, egyetlen eset is elegendő ahhoz, hogy egészségügyi szükséghelyzetet hirdessenek, s megtegyék a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy meggátolják a betegséget okozó vírus terjedését.

A diagnózist - a szükséges vizsgálatok elvégzése után - vasárnap erősítették meg az egészségügyi hatóságok.

A páciens, akit a főváros, Windhoek kórházában különítettek el, a tájékoztatás szerint a múlt héten halt meg. A hatóságok mind ez idáig 27 embert azonosítottak, akikkel a férfi korábban kapcsolatba került.

A krími-kongói vérzéses láz állatokról - a többi között kullancsról - terjed emberre, a betegség halálozási aránya az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint akár 40 százalékos is lehet. Jóllehet a fertőzés sok esetben tünetmentesen zajlik le, nem ritka a súlyos hasmenés, hányás, erős végtagfájdalom és vérző kiütés sem. Emberről emberre kenet- és cseppfertőzés útján terjed.

Namíbiában utoljára 2020-ban jelentettek ilyen megbetegedéseket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!