2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.

  • Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Olekszandr Harcsenko, az Energiakutató Központ igazgatója szerint a nyári kánikulában, amikor megnő az energiafogyasztás megkezdődhetnek az áramkikapcsolások. Optimista forgatókönyvek szerint 4-6 órás áramszünetek lehetnek. Ami a téi időszakot illeti, Harcsenko azt javasolta az embereknek, hogy szerezzenek be generátorokat és áramfejlesztő berendezéseket. 

Dunda György emlékeztetett, a legutóbbi télen Kárpátalján 4-6 órán át volt áram és gyakorlatilag 18 órán keresztül ezt nélkülözni kellett. 

Óriási a felháborodás a háborús menekültek körében

Az új mozgósítási törvény május 18-i életbe lépése előtt az ukrán külügyi tárca úgy döntött, felfüggeszti a külföldi képviseletein, hogy a hadköteles férfiak bármilyen okmányt igényeljenek. Ez május 18-án indul újra, de csak úgy, hogy a hadköteleseknek katonakönyvet kell felmutatniuk. 

A lépés azt a sok százezer ukrán állampolgárt is érinti, akik már a háború kitörése előtt külföldön dölgoztak. 

Dmitro Kuleba külügyminiszter szerint a döntés jogos, hiszen szerinte, ha valaki elmenekül és nem hajlandó harcolni a saját haájáért, akkor miért várja el, hogy az állam bármilyen szolgáltatást is nyújtson. 

Teljes beszámoló: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzszünetet ajánlott Putyin

Tűzszünetet ajánlott Putyin

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel zajló G7 csúcstalálkozóhoz igazítva Vlagyimir Putyin orosz elnök újra tűzszünetet ajánlott, feltételekkel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!