2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Krasznogorszki merénylet: Három újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Három újabb gyanúsítottat vett őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadás ügyében csütörtökön Moszkvában, Jekatyerinburgban és Omszkban.

  • Krasznogorszki merénylet: Három újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

A gyanúsítottak közül ketten pénzt utaltak át fegyverek és járművek vásárlására, a harmadik pedig részt vett a terrortámadás résztvevőinek toborzásában és az elkövetők finanszírozásában. Az őrizetbe vett személyek közül kettő közép-ázsiai eredetű külföldi, egy pedig orosz állampolgár.

A bűnüldöző szervek megállapították, hogy a koncertterem falainak burkolásához használt anyagok hozzájárulhattak a gyújtogató terroristák által elindított tűzvész gyors terjedéséhez. Ezen anyagok nagy mennyiségű füstöt bocsátanak ki, és égéstermékeik erősen mérgezők.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországi Független Szakszervezetek Szövetségének csütörtöki moszkvai kongresszusán azt hangoztatta, hogy Oroszország nem lehet az iszlám fundamentalisták terrortámadásainak célpontja, és a Crocus City Hall központban elkövetett terrortámadás megrendelőinek fő célja az ország egységének megbontása.

Ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy Oroszország egyedülálló példáját mutatja a felekezetek, valamint a vallások és etnikumok közötti harmóniának és egységnek, és az ország nem lehet iszlamista célpont, tekintettel arra a politikára, amelyet az ország a nemzetközi színtéren folytat.

A Moszkva melletti Krasznogorszkban, a Crocus City Hall komplexumban március 22-én fegyveresek tüzet nyitottak egy koncert közönségére és gyújtogattak. A tragédia 144 ember életét követelte, további 551 ember pedig megsérült.

A támadás másnapján Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója 11 gyanúsított, köztük a támadást végrehajtó négy terrorista őrizetbe vételéről számolt be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Többüket előzetes letartóztatásba helyezték.

Vasárnap a Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) arról számolt be, hogy a dagesztáni Mahacskalában és Kaszpijszkban három terrortámadásra készülő fegyverest vettek őrizetbe. Hétfőn az FSZB négy fegyveres letartóztatásáról számolt be, akik részt vettek a Crocus City Hall elleni támadás finanszírozásában és logisztikai ellátásában.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!