2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Közös vacsorával ünnepeltek az Afganisztánban szolgáló katonák

Németországban jeges fürdőzéssel, Kínában leginkább vásárlással ünnepelték a karácsony első napját. Észak és Dél-Korea között diplomáciai konfliktus tört ki a határon felállított karácsonyfa miatt, amelyet a kommunista északon provokációnak tartanak.

Közös énekléssel melegítettek be a jeges fürdő résztvevői Berlinben. A német fővárosban évek óta a karácsonyi hagyomány része a nulla fokos vízben a megmerítkezés.

– Utána nagyon jól érzem magam, ráadásul a hangulat kiváló, mindenki nevet – fogalmazott az egyik résztvevő.

Ázsia több országában ezzel a karácsony egyenlő a vásárlással. Kínában Karácsonykor is leginkább a luxustermékek forgalma nő. Geoff Lewis londoni elemző szerint nem úgy tűnik, mintha recesszió lenne Hongkongban, és a váráslások javíthatnak a gazdaság teljesítményén

Az Afganisztánban szolgáló katonák közös vacsorával ünnepelték karácsony első napját. Willie H. Dansler amerikai egyenruhás fantasztikusnak nevezte a karácsonyt; mint fogalmazott: miden nemzet katonái összegyűltek, és úgy ünnepeltek együtt, mint egy család.

Hagyományos ünnepi beszédet mondott a spanyol király, aki arra kérte a politikusokat, vezessék ki az országot a válságból. II Erzsébet brit királynő 3 dimenzióban közvetített beszédében az olimpia szelleméről beszélt és köszönetet mondott az önkénteseknek. Észak és Dél Korea között diplomáciai viszályt szított a déliek határ közelében felállított karácsonyfája, amelyet a kommunista észak vezetői provokációnak tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!