2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Közlekedési fennakadást okozott a havazás Németországban

Jelentős közlekedési fennakadást okozott a friss hóesés Európa egy részén. Németországban az autópályákon torlódást, a reptereken járattörléseket hozott a télies időjárás.

  • Közlekedési fennakadást okozott a havazás Németországban

Hótakaró alá került Németország déli része. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki Bajorország és Baden-Württemberg lakói számára, a hirtelen leesett hómennyiség miatt sok helyen veszélyessé váltak az utak, akadozott a közlekedés.

„Tél van, és télen ez a normális idő. Alkalmazkodni kell. Ha nem esne a hó, akkor az emberek panaszkodnának, hogy megőrült az időjárás. Az a jó, hogy esik. Figyelmesen kell vezetni, jól fel kell öltözni, és élvezni kell, amíg lehet” – nyilatkozta Joachim Brunner, bajorországi lakos. 

A bajor tartomány székhelyén, Münchenben kevésbé osztották ezt az optimizmust, több ezer utas a havazás miatti késések, járattörlések miatt komoly zavarba került a karácsonyi szünet utolsó előtti napján, egy nappal az iskolakezdés előtt.

„A fiam Düsseldorfba utazik, és minden járatunkat törölték eddig. Holnapig biztos, hogy itt rekedünk – mondta Anna Sabeo. 

Szombaton 120 járatot kellett törölni, mert a gépek nem tudtak felszállni a kifutópályáról. Hetven járat pedig egy-két óra késéssel tudott útnak indulni.

„Azon csodálkozom, hogy nem rosszabb a helyzet. Az osztrák autópályákon sokkal rosszabb volt a helyzet, teljes káosz volt. Innsbruckból Münchenbe hat óráig tartott az út, soha nem történt velem ilyen” – nyilatkozta Klaus Deuchmann. 

Hasonló a hóhelyzet napok óta a szomszédos Lengyelországban és Olaszország északi, hegyvidéki területein is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!