2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Közel két tucat áldozata van a tornádónak

Legkevesebb 23-an meghaltak az Egyesült Államokbeli Alabamában pusztító tornádók miatt. Az áldozatok között gyermekek is vannak. A katasztrófavédelem attól tart, hogy az áldozatok száma tovább nőhet, mert sokakat eltűntként tartanak számon.

  • Közel két tucat áldozata van a tornádónak

Súlyos viharok sújtják az Egyesült Államok déli részét. Alabama és Georgia államok egy-egy körzetében vasárnap délután adtak ki tornádóveszély miatt riasztást. Nem kellett sokat várni az első tornádóra. Lee megyére egy különösen erős forgószél támadt, amelynek tölcsérét 800 méteresre becsülték a szemtanúk.

 

A tornádók miatt legkevesebb 23-an meghaltak. A katasztrófavédelem attól tart, hogy az áldozatok száma tovább nőhet, mert sokakat eltűntként tartanak számon.

Az Egyesült Államokban leginkább faházakban laknak az emberek, amelyek nem tudnak ellenállni a tomboló szélviharnak. Az erősebb szerkezetű épületeknek a tetejét tépte le a vihar.

Kay Ivy alabamai kormányzó arra figyelmeztette a lakosságot, hogy újabb pusztító forgószelek alakulhatnak ki. A veszély miatt hétfőn el is marad a tanítás az iskolákban.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben biztosította együttérzéséről Alabama és a környező államok lakosait. Azt írta, „legyenek óvatosak és menjenek biztonságos helyre”.

Ez volt az utóbbi évek egyik legpusztítóbb és leghalálosabb forgószele a térségben, pedig a tornádószezon csak áprilisban kezdődik majd, amikor szinte napi rendszerességgel pusztítanak majd a forgószelek az Egyesült Államok déli államaiban. Az utóbbi években azt figyelték meg, hogy a tornádók nemcsak mind erősebbé válnak, de egyre rendszertelenebbül jelentkeznek, azaz az előrejelzés is mind nehezebbé válik.

(Kezdőkép: twitter.com/CNN)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel a törökországi Antalyában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!