2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Közel két tucat áldozata van a tornádónak

Legkevesebb 23-an meghaltak az Egyesült Államokbeli Alabamában pusztító tornádók miatt. Az áldozatok között gyermekek is vannak. A katasztrófavédelem attól tart, hogy az áldozatok száma tovább nőhet, mert sokakat eltűntként tartanak számon.

  • Közel két tucat áldozata van a tornádónak

Súlyos viharok sújtják az Egyesült Államok déli részét. Alabama és Georgia államok egy-egy körzetében vasárnap délután adtak ki tornádóveszély miatt riasztást. Nem kellett sokat várni az első tornádóra. Lee megyére egy különösen erős forgószél támadt, amelynek tölcsérét 800 méteresre becsülték a szemtanúk.

 

A tornádók miatt legkevesebb 23-an meghaltak. A katasztrófavédelem attól tart, hogy az áldozatok száma tovább nőhet, mert sokakat eltűntként tartanak számon.

Az Egyesült Államokban leginkább faházakban laknak az emberek, amelyek nem tudnak ellenállni a tomboló szélviharnak. Az erősebb szerkezetű épületeknek a tetejét tépte le a vihar.

Kay Ivy alabamai kormányzó arra figyelmeztette a lakosságot, hogy újabb pusztító forgószelek alakulhatnak ki. A veszély miatt hétfőn el is marad a tanítás az iskolákban.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben biztosította együttérzéséről Alabama és a környező államok lakosait. Azt írta, „legyenek óvatosak és menjenek biztonságos helyre”.

Ez volt az utóbbi évek egyik legpusztítóbb és leghalálosabb forgószele a térségben, pedig a tornádószezon csak áprilisban kezdődik majd, amikor szinte napi rendszerességgel pusztítanak majd a forgószelek az Egyesült Államok déli államaiban. Az utóbbi években azt figyelték meg, hogy a tornádók nemcsak mind erősebbé válnak, de egyre rendszertelenebbül jelentkeznek, azaz az előrejelzés is mind nehezebbé válik.

(Kezdőkép: twitter.com/CNN)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!