2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Közel két tonna sugárszennyezett víz folyhatott el

1,8 tonna sugárszennyezett víz szivároghatott el a fukusimai atomerőmű hűtővizét tároló konténerekből Japánban.

A víz a konténerek köré emelt betongátak újabb résein át távozhatott, közölte az atomerőművet üzemeltető vállalat. Egy nappal korábban egy másik léket is találtak a betongáton, amelyen 1,6 tonna víz folyhatott el. A sugárszennyezett víz a vállalat szerint nem jutott el a tengerig, mivel a közelben nincs vízelvezető árok. Az atomerőműben két és fél évvel ezelőtt történt nukleáris baleset egy szökőár következtében. A lebontásra ítélt létesítmény területén azóta több százezer tonna sugárszennyezett vizet tárolnak, a helyzet hosszú távú kezelésére azonban még nincsen megnyugtató megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!