2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Közel-keleti migránsok támadtak a járókelőkre egy bajor kisvárosban

Hír TV

2019. január 3., csütörtök 07:34, frissítve: csütörtök 09:36

Közel-keleti migránsok támadtak a járókelőkre egy bajor kisvárosban. A német belügyminiszter pedig menekültügyi szigorításokat sürget. Horst Seehofer kijelentette, Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból.

Menekültügyi szigorításokat szorgalmaz a német belügyminiszter. A CSU-s Horst Seehofer a Bild című német napilapnak úgy nyilatkozott: Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból

A német migrációs politika változásaira hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is. Bakondi György a HírTV műsorában azt mondta: egyre többen lesznek Németországban azok, akik a visszaéléseket elkövető bevándorlókat kiutasítanák az országból.

Azok a változások, amelyek a Németországi helyzetet jellemzik 2015 óta, a wilkommenkulturtól odáig jutottunk, ahova jutottunk, vagy eljutottak - ez úgy tűnik, hogy folytatódni fog, és egyre inkább hallható lesz azoknak az embereknek a hangja, akik józanul, a saját életfeltételeik, a családjaik, és az európai jövő érdekében próbálják az illegális migrációt korlátok közé szorítani, és azoknak a személyeknek a kiutasítását megvalósítani, akik egyáltalán össze nem férhető magatartást tanúsítanak bármifajta menekültjoggal vagy vendégjoggal– mondta el Bakondi György. 

Németországban egyre több olyan támadás történik, aminek elkövetői bevándorlók. Az egyik bajor kisvárosban járókelőket zaklattak az utcán szír, iráni és afgán fiatalok. Az ittasan kötekedő csoport összesen 12 embert sebesített meg, közülük egyet fejsérüléssel szállítottak kórházba.