2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Kovács Zoltán: Magyarország nem egyoldalú határvédelmi lépéseket tett

Kovács Zoltán szerint nem lehet egyoldalúnak tekinteni azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország tett határai megvédésére.

  • Kovács Zoltán: Magyarország nem egyoldalú határvédelmi lépéseket tett

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Londonban a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia például évek óta a francia oldalon, Calais-ban tart fenn határvédelmi rendszert Franciaország segítségével. "Szerte Európában, számos helyen kerítések állnak, például Spanyolországban immár 15 éve, és a döntést, amelyet mi hoztunk 2015-ben, a józan ész diktálta" - fogalmazott az interjúban az államtitkár. Kovács Zoltán szerint annak idején több százezren érkeztek a nyugat-balkáni útvonalon az Európai Unióba bármiféle engedély nélkül. Hozzátette: azokat, akik kétségbeejtő szükséghelyzetbe kerültek, Magyarország fogadja, de ma már földrészeken átívelő tömeges migrációról van szó, és ez olyan eltérő kultúrák megjelenéséhez vezet - nem kizárólag az iszlám kultúráról van szó -, amelyek végső soron Európa hanyatlását okozhatják.

Kovács Zoltán szerint a migrációs számok ma alacsonyabbak, mint 2015-ben, de még mindig magasabbak, mint 2015 előtt voltak. "Az illegális migráció velünk marad még évtizedekig, a következő nemzedékek idején is, és Európa nem tudja az egész világ összes nyomorúságát magára venni" - fogalmazott az államtitkár. Kijelentette: a magyar hozzáállás az, hogy ott kell segítséget nyújtani, ahol a szükséget szenvedők élnek. Magyarország évente több millió eurót költ a helyi közösségek támogatására Szíriában, Irakban, Afrikában - tette hozzá.

Arra a riporteri felvetésre, hogy a Fidesz tagságát az Európai Néppárt (EPP)  felfüggesztette, Kovács Zoltán azt mondta, hogy valójában a Fidesz függesztette fel saját tagságát az EPP-ben. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz inkább más csoportokhoz csatlakozna-e az Európai Parlamentben, Kovács Zoltán azt mondta: a Fidesz az általa választott értékeket kívánja képviselni, és ez mindenekelőtt a keresztény értékek védelmét jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!