2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Kovács Zoltán: Európa jövője a tét az európai parlamenti választáson

Sorsdöntő lesz a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás, ez a sorsdöntő kérdés pedig elsősorban Európa jövője - mondta Kovács Zoltán Bécsben.

  • Kovács Zoltán: Európa jövője a tét az európai parlamenti választáson

Sokan azt gondolják, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt vitája technikai jellegű, vagyis arról szól, hogy a magyar kormánypártok mely pártcsaládhoz tartoznak, a valódi vita azonban Európa jövőjéről szól - mondta az MTI-nek Kovács Zoltán, miután külföldi újságírókkal találkozott.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára évek óta ellátogat európai fővárosokba, hogy válaszoljon helyi politikusok, illetve újságírók kérdéseire, így azok közvetlen forrásból tájékozódhatnak a magyarországi döntések körülményeiről. Az államtitkár ezúttal Bécsben találkozott külföldi újságírókkal, akiknek elmondta, sorsdöntő lesz a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás, ez a sorsdöntő kérdés pedig elsősorban Európa jövője.

Az államtitkár szerint részben azért esett a választás az osztrák fővárosra, mert korábban is mindig tanulságos volt beszélgetni a Bécsben élő újságírókkal. Kovács Zoltán úgy fogalmazott:

Az, ami Bécsben történik, sok szempontból jellemző arra, ami Nyugat-Európában vár minket, vagy amivel Nyugat-Európában találkozhatunk.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarország megítélését tekintve radikális változások következtek be Ausztriában:

míg hazánk nagyon komoly kritikákat kapott az előző, szociáldemokrata kormányzatoktól, a mostani megítélés sokkal kedvezőbb.

Kovács Zoltán azt is kifejtette, hogy Európa-szerte egyetlen más kormány sem élvezi azt a típusú demokratikus mandátumot, felhatalmazást, amelyet a magyar emberek adtak Orbán Viktor kormányának háromszor egymás után.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy nehezen változik meg a nyugat-európai újságírók velünk kapcsolatos látásmódja, de

a tények és következetesség fényében, amely Magyarországot jellemzi az elmúlt nyolc-kilenc évben, lassú változás itt is megfigyelhető.

Az államtitkár látogatása alkalmával ismertette egyebek között azt is, mely álláspontot képvisel Magyarország a családpolitikával, a társadalmi intézményekkel, valamint az európai politikával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!