2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Külföld

Kovács Zoltán: "Az első lépés az európai határok megvédése"

Az első lépés az európai határok megvédése, és azok hazaküldése, akik jog nélkül tartózkodnak Európában - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Bécsben.

  • Kovács Zoltán:

Kovács Zoltán a magyar nagykövetségen találkozott újságírókkal, hogy válaszoljon kérdéseikre, illetve tájékoztassa őket a magyarországi döntések körülményeiről. A politikus ezt követően az MTI-nek kifejtette: amikor az Európai Bizottságban, az európai intézményekben az európai életforma megvédéséről beszélnek, akkor "minden országnak el kell gondolkodnia arról, hogy a saját maga lehetőségei között hogyan tesz meg mindent azért, hogy az európai életformát meg lehessen védeni".

Kovács Zoltán azt is mondta, hogy Ausztriában nem igazán van középpontban a migráció kérdése. Az elmúlt hetek fejleményeiből azonban látható, hogy a három vagy négy év óta felmerülő, migrációval kapcsolatos kérdések újra, ugyanabban a formában jelennek meg, és ezek előbb-utóbb az osztrák belpolitikában és Ausztriában is problémákat fognak felvetni - vélekedett.

Az államtitkár a szeptember 29-én tartandó osztrák parlamenti választásokkal kapcsolatban ugyanakkor leszögezte: "Nekünk azzal kell majd dolgoznunk, akit az osztrákok választanak". A magyar kormány semmilyen formában nem próbálja befolyásolni a körülötte lévő országok politikusainak, még inkább választóinak a döntését - tette hozzá.

Kovács Zoltán kijelentette: a magyar álláspont semmit nem változott a három évvel ezelőttihez képest, "karakteresen és egyértelműen elutasítjuk, hogy az önkéntes vagy a kötelező kvótarendszer megjelenjen Európában, hiszen ez gyakorlatilag újabb felhívás lenne arra, hogy újabb és újabb migránsok érkezzenek". Az első lépés az európai szárazföldi vagy tengeri határok biztosítása, megvédése, illetve azok hazaküldése, akik jog nélkül, jogszerűtlenül tartózkodnak Európában, minden más kezelési módról, az integráció kérdéséről, az európai jövőről csak ennek fényében és ezután szabad beszélgetni - tette hozzá.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!