2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Korlátozott nyitás Csehországban

Visszafogottan, de megkezdődött a karácsonyi vásárlási roham Csehországban, miután enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Javul a helyzet Romániában is. Szlovéniában viszont továbbra is érvényben maradnak a szigorú korlátozások. Ausztriában pedig kezdődik a tömeges tesztelés.

  • Korlátozott nyitás Csehországban

Több mint egy hónapos kényszerszünet ért véget Csehországban. Bizonyos korlátozásokkal kinyitottak az üzletek, a vendéglők, a szállodák. A vásárlók számát azonban korlátozták, 15 négyzetméterre egy ember juthat. A vendéglők a férőhelyük felét használhatják, és egy asztalnál legfeljebb négyen ülhetnek.

És természetesen az arcmaszkok általános használata érvényben marad.

Csehországban december 12-ig tart a járvány miatti szükségállapot, de meg fogják hosszabbítani, legalább az év végéig.

Romániában is javul a helyzet. Százezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma. Több erdélyi városban feloldották a hetek óta tartó vesztegzárat.

Kinyithatnak a vásárcsarnokok is, de ez már erősen összefügg a parlamenti választások kampányával.

A kormány ugyanis a járvány miatt november 9-én bezáratta a fedett vásárokat és zöldségpiacokat - kiváltva a kistermelők és kereskedők lázongását. Az ellenzék a parlamentben elérte a nyitást, de a kormánypárt megakadályozta a rendelet hatályba lépését.

 

Szlovéniában meghosszabbította a kormány a járvány megfékezésére több mint egy hónapja hozott szigorú intézkedéseket, így marad a teljes zárlat. De ütemtervet is készítettek, hogy a napi esetek és a kórházban ápoltak számának csökkenésével hogyan lehet fokozatosan feloldani a korlátozásokat.

Ausztriában még vasárnapig tart az országos karantén, de a tömeges már előtte megkezdődik. Eddig százezren jelentkeztek az interneten az ingyenes szűrésre. A belügyminiszter mindenkit arra buzdított, hogy teszteltessék magukat.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!