2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Korlátozó intézkedéseket vezet be Janukovics volt ukrán elnökkel szemben az EU

Korlátozó intézkedéseket vezet be az Európai Unió Viktor Janukovics volt ukrán elnökkel és fiával, Olekszandr Janukoviccsal szemben, válaszul az orosz katonai agresszióra - döntött az Európai Tanács csütörtökön.

  •  Korlátozó intézkedéseket vezet be Janukovics volt ukrán elnökkel szemben az EU

Az EU szerint az oroszbarát volt elnök szerepet játszott Ukrajna területi épségének aláásásában, veszélyeztetve az ország szuverenitását, valamint az állam stabilitását és biztonságát. Olekszandr Janukovicsot azért helyzete szankciós listára az unió, mert azt feltételezik, hogy ügyleteket folytatott az ukrajnai Donbasz régióban működő szeparatista csoportokkal. A vonatkozó jogi aktusokat az EU hivatalos közlönyében tették közzé.

Tudatták: Viktor Janukovics azt tervezi, hogy visszatér a hatalomba, ha az orosz katonai hadműveletnek sikerül megbuktatnia Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt. Az idősebb és ifjabb Janukovics a szankciók értelmében nem léphet az EU területére és befagyasztják az unión belül birtokolt vagyonukat. Viktor Janukovics 2010-től 2014 februárjáig volt Ukrajna elnöke. A kijevi Majdan téren 2013. november 21-én több hónapon keresztül tartó tüntetések kezdődtek, amelyek kiváltó oka az volt, hogy Janukovics visszalépett az Európai Unióval való társulási szerződéstől.

A tüntetések végül Janukovics menesztéséhez vezettek, aki közben Oroszországba menekült. Nem sokkal utána Oroszország önkényesen elcsatolta Ukrajnától a Krím-félszigetet, majd fegyveres konfliktus robbant ki a Kijevhez hű erők és az oroszbarát szakadárok között a Donyec-medencében.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!