2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Külföld

Korlátozná a migrációt az ausztrál miniszterelnök

A bevándorlók éves kvótájának csökkentését és a menekültek számának befagyasztását ígérte vasárnap Scott Morrison ausztrál kormányfő arra az esetre, ha a május 18-ra kiírt parlamenti választást újra megnyeri pártja

  • Korlátozná a migrációt az ausztrál miniszterelnök

A bevándorlás üteme és az ausztrál nagyvárosok túlzsúfoltsága kényes kérdés a szavazók körében a kontinensnyi országban, ahol a 25,3 milliónyi lakosság 29 százaléka külföldön született, és ahol bevándorlás mértéke meghaladja az újszülöttekét.

Morrison az Ausztráliai Liberális Párt nagygyűlésén Sydneyben kijelentette, hogy életminőség szempontjából fontos a lakosság növekedésének kezelése a nagyvárosokban.

Az ausztrál statisztikai hivatal adatai szerint tavaly szeptemberig a nettó bevándorlás elérte a 240 ezer 100 főt.

A kormányfő azt mondta, ha újraválasztják kormányát, akkor a következő négy évre évente 160 ezerben szabják meg a befogadhatók felső határát.

A korlátozás ugyanakkor nem terjed ki arra a több mint 350 ezer külföldi diákra, akik évente kapnak vízumot és dollármilliókat fizetnek az ország egyetemeinek, de akiknek többsége a maradás mellett dönt tanulmányai végeztével.

A legnagyobb városokban, mint Sydneyben és Melbourne-ben, ahol a bevándorlók többsége letelepszik, a szavazók aggódnak a túlnépesedés, a nem megfelelő infrastruktúra és az egyre nagyobb megélhetési költségek miatt.

Morrison azt is mondta vasárnap, hogy 18 750 főben fagyasztanák be az évente befogadható menekültek számát. Az ellenzéki Ausztráliai Munkáspárt ugyanakkor azt tervezi, hogy 2025-re ezt a számot 27 ezerre növelnék.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!