2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Külföld

Kórházbezárások és elbocsátások: a betegek is sztrájkolnak

Egész nap sztrájkolnak az orvosok Görögországban. A kórházbezárások és a tervezett elbocsátások ellen tiltakoznak. Több százan felvonulást tartottak az athéni parlamentnél is. A tüntetéshez betegek is csatlakoztak, mert a kórházösszevonásokkal párhuzamosan a gyógyszerárak is emelkedtek és csökkent az állami támogatás is. Minden betegnek ki kell fizetni legalább a gyógyszerár negyedét.

A mentőcsomag káros az egészségre – skandálják a tüntetők az athéni parlamentnél. Görögországban idén 25 ezer közalkalmazottat bocsátanak el, köztük több ezer egészségügyi alkalmazottat és orvost. A kórházak 10 százalékát is bezárják, vagy összevonják.

Az orvosokhoz betegek is csatlakoztak. Nekik a gyógyszerért kell 10-20 százalékkal többet fizetniük. Ráadásul megszűnt a 100 százalékos állami támogatás, ezért a gyógyszerár negyedét mindenképp ki kell fizetniük a betegeknek.

A leépítések ellenére Görögország változatlanul a csőd szélén van. Eddig 100 és 120 milliárd euró hitelt kaptak, de a pénz idén elfogy és már az euróövezet tagjait tömörítő Eurogroup vezetése szerint is elkerülhetetlen, hogy a görögök a harmadik mentőcsomagjukat is megkapják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Őrizetbe vettek egy 15 éves fiút Nyugat-Németországban, aki a gyanú szerint terrortámadásra készült egy karácsonyi vásáron - közölték szerdán a német hatóságok. Az ország keleti felében hasonló gyanúval egy 16 éves fiatalt fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!